[Pepparspray]: Allergiaa (ja enterorokko päivitys!)

11 Oct 2012

Allergiaa (ja enterorokko päivitys!)

Täällä ollaan vielä. Aika on mennyt arkea pyörittäessä ja sairastessa.
Willalta otettiin verikoe allergiakartoitusta varten. Listaan lisätään nyt hassel-, maa-, kookos,- ja parapähkinä sekä manteli. Yritit olivat onneksi kuitenkin miinuksella.
Pyysin luvut testituloksista ja ne näyttävät tältä
(mukana parinvuoden takainen maito- ja kananmunatesti vertailuksi):

Kananmuna 57
Maito 32
Maapähkinä 33
Hasselpähkinä 11
Kookospähkinä 0,92
Parapähkinä 2,2
Manteli 4,5

Pari päivää sitten sai reaktion jostain, ei ihottumaa tai lehahdusta, mutta keuhkoputket menivät tukkoon. Onneksi päästiin säikähdyksellä kun kortisonitabletit vaikuttivat jo 20 minuutissa. Emme löytäneet mitään varsinaista syytä (tai todettua allergiaa), mutta epäilemme seesaminsiemeniä.
Reaktiot saatiin myös fammun luona muutama viikko sitten. Se tarkoittanee koiraa tai kissaa, ehkä jopa molempia. Ensi viikolla olisi siis luvassa lisää verikokeita, mahdollisesti prick-testi. Tulokset saadaan varmaan sitä seuraavalla viikolla. Siihen saakka vältellään ainakin niitä siemeniä.

Enterorokko päivitystä sen verran, että Willalta lähtee nyt kynnet oikeasta kädestä. Etusormen kynsi on jo lähtenyt, muut odottelevat vuoroaan. Vasen käsi säästyi onneksi.

Sairasteltu on siis. Itse olen kärsinyt hartiasärystä jo kolmisen viikkoa. Viime viikkoinen osteopaatti käynti ei auttanut ollenkaan, joten lopulta sunnuntaina marssin lääkärille. Diagnoosina tulehdus ja nostokielto, lääkkeeksi lihaksia rentouttavaa ja ibuprofeiinia.

Mutta sitten parempiin uutisiin. Tai ehkä parhaimpiin ikinä.
Huomenna alkaa arvonta, luvassa aivan mahtava palkinto.
Menee ihan kylmät väreet itsellä jo.
Pysykää kuulolla!

Syysterkuin,
Suvi

2 comments:

glenni said...

voih! teillä on ollu rankkaa!
*hali*

Suvi Oksanen said...

Kiitos <3
Kyllä tää tästä, noi pähkinäthän ei nyt varsinaisesti tuo mitään "uutta" tähän hommaan, ovat onneksi helposti vältettävissä.
Eläinallergiat eivät tietysti olisi mikään yllätys, mutta harmistus tietenkin. Mehän annettiin meidän kissat pois kun nämä ensimmäiset ruoka-allergiat Willalla todettiin talvella 2010. Siitä 8kk ja saatiin astmadiagnoosi, olin kyllä niin tyytyväinen ratkaisuuni.
Ja niin, siellä fammulla on tosiaan kissoja ja koiria. Faffan vaimoke on 'onneksi' itse niin allerginen, että sieltä ei löydy eläimiä.
Omilta vanhemmiltani löytyy koira, vaikka vanhemman puoleinen tuo jo on, tuskin on montaa vuotta jäljellä.

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥