[Pepparspray]: Ruuan kuvaamisen vaikeus

17 Oct 2012

Ruuan kuvaamisen vaikeus
Tacopiirakkaa ja salaattia. Oli kyllä tosi vaikeata, siis kuvaaminen. Valkoiset astiat, värikäs ruoka ja kynttilät. Jostain piti luopua ja tällä kertaa se oli tunnelma. Kun kuvat vain näyttivät vuoroin kellertäviltä ja vuoroin vihertäviltä, päätin ottaa käyttöön lisävalaistusta ja kiinnitin kameraani lisäsalaman. Kuvien tunnelma toki kärsi, mutta nyt ruoka näyttää mielestäni siltä miltä se näytti luonnossakin. Ja lautaset näyttävät valkoisilta. Lukuunottamatta tuota salaatti kuvaa. Jos halusi kulhon olevan vitivalkoinen, näytti itse salaatti pakastetulta. Ja kun salaatti oli herkullisen väristä, oli kulho kellertävä. Etsin siis kultaisen keskitien.
Nyt pitänee kyllä perehtyä tähän tekniseen puoleen tarkemmin ja alkaa selata oppaita ruuan kuvaamisesta.
Josko homma tästä helpottuisi!

Ohje tacopiirakkaan muuten täältä. Ohje löytyy suomeksi täältä, mutta tuossa on käytetty kaksi purkkia ihan tavan crème fraichea, kun tuossa ensimmäisessä käytetään yksi purkki tavallista ja toinen chili-paprika-maustettua. (Tuota ei muuten löydykään Arlan suomenkielisitä tuotesivuilta, siinäköhän eroavaisuuden syy)
Ohjeella tulee omaan makuuni sopivan tulista, joten jätämme yleensä chilit piirakan päältä pois.
Lisäksi ihan perus vihreäsalaatti ja kermaviiliä. Nam!

1 comment:

glenni said...

mä oon muuten huomannu, et valkotasapainon säätö ei oikein onnistu lautasella, eikä vaatteellakaan... parhain on ihan valkonen paperi, eli auttasko jos olis paperia kuvassa ja sen sit jälkikäteen leikkeils kuvasta pois kun on säätänny valkotasapainon kohdilleen...? tuli vaan mieleen tuosta salaatista :)

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥