[Pepparspray]: Mikä ihmeen laitruumi?

16 Oct 2012

Mikä ihmeen laitruumi?

Lightroom on ehdottomasti lemppari ohjelmani. Sen löydettyäni pari vuotta sitten, en ole valokuvia juuri Photoshopissa availlut, ei ole ollut tarvetta. Juurikin tästä syystä olin niin innoissani mahdollisuudesta arpoa yksi teidän kesken!
Lightroom on ennen kaikkea niin kätevä. Kaikki säädöt ovat siinä esillä, koko ajan näkyvillä. Voi varovasti säätää yhtä ja sitten toista; ei tarvitse erikseen avata valikkojen kautta. Kuvat saa käsiteltyä nopeasti. Ja monta kuvaa kerralla!

Oletetaan vaikka, että huomaat vasta koneella, että valkotasapaino on ollut ihan pyllyllään.
Jokainen kuva on sinertävä.
No, säädät tasapainon oikein yhteen kuvaan. Ja sitten siirryt seuraavaan kuvaan ja painat vain yhtä nappia (Previous) ja ohjelma hakee aiemman kuvan säädöt ja lisää ne uuteen kuvaan.
Tai vaikka niihin kaikkiin neljäänsataanviiteenkymmeneenkolmeen.

Originaali.


Tällaisia erilaisia yhden napin efektejä (Lightroom Presets) on vaikka kuinka.
Ja niitä voi tehdä ja tallentaa itse. Ja niitä voi myös ladata lisää netistä.

Tai sitten voi käyttää oikeassa reunassa olevia säätimiä ja käydä kuva läpi kohta kohdalta.
Pehmentää sieltä, tarkentaa tuolta.
Vain mielikuvitus ja oma maku on rajana.


Itse lisään yleensä ainakin kontrastia, terävöitän tärkeimmät ja mahdollisesti myös rajaan. Kuvan tallennusmuodosta riippuen.
Ohjelma on todella helppo käyttöinen ja ihan "amatöörikin" voi saada upeaa jälkeä aikaan.
Jos olet joskus avannut Photoshopin ja todennut sen olevan aivan liian monimutkainen, Lightroom voi olla ratkaisu.
Sitä kautta voi myös halutessaan tehdä vesileiman (watermark), tuon kuvieni päällä olevan haalean tekstin. (Tai oikeastaan niitä voi tehdä vaikka kuinka monta ja valita aina kuvakohtaisesti mitä haluaa käyttää. Tai sitten olla yhtä tylsä kuin minä ja mennä sillä samalla.)
Mutta lyhykäisyydessään, I Lightroom

Minulle lähetettiin tämän yhteistyön myötä kokeiltavaksi Adobe Photoshop Elements 11. En ole ohjelmaa koskaan aiemmin kokeillut, mutta pikaisen selailun jälkeen voin todeta, että  V-A-U. Siinä on muuten sitten toinen ohjelma jota voin suositella sinulle, joka totesit Photoshopin olevan liian vaikeaselkoinen. En uskalla vielä sen enempää ohjelmasta sanoa, yritän perehtyä siihen ensin tarkemmin. Mutta voisin vaikka yrittää jonkinsorttista esittelyä viikonlopuksi.

 Näillä säädöillä huomiseen!

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥