[Pepparspray]: Syömään!

18 Oct 2012

Syömään!
Tänään tein niinkin gourmet ruokaa kuin jauhelihakeittoa. Perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, kukkakaalia, parsakaalia, purjoa, herneitä ja jauhelihaa. Vähän persiljaakin. Huomatkaa tosi kaunis kattaus soppakattilalla ;)
(Meiltä kyllä ihan oikeasti uupuu sellainen iso valkoinen kulho, olen joskus kaivannut mm. keitetyille perunoille tai perunamuusille. Sellaisesta voisi soppaakin tarjoilla. Se on ehdottomasti hankintalistalla.)

Soppa maistui molemmille lapsille. Syötiin sen kanssa limppua, kun en muistanut ostaa ruisleipää.
Ja joo, Willa on vielä molempikätinen, mutta vahvasti viettää vasempaan. (Laastari pitää paikallaan irtoavaa pikkusormen kynttä.)
Soppaa tein tosiaan paljon, loput menevät pakkaseen. Pienimmät astiat pitävät sisällään yhden Willan annoksen; jos me satumme syömään ruuaksi jotain missä on maitoa, munaa tai pähkinää. (Eilen tacopiirakan tilalle sulatin Willalle pakastimesta viime viikkoista kinkkukiusausta). Willa ei yleensä ole tästä moksiskaan, varsinkin jos Elisa haluaa "samaa kuin Willakin".
Joskus kyllä tulee tilanteita, että poika ilmoittaa haluavansa samaa kuin muillakin. Saattaa saada raivokohtauksen ihan jo siitä syystä, että hänen perunamuusinsa tulee eri kattilasta. Ulkonäöltään kuitenkin ihan samanlaista. En ole vielä ottanut tästä sen suurempaa stressiä vaan laittanut uhmailun piikkiin.
Joskus kyllä tulee itselle tosi paha mieli, kun toiset syövät jotain herkkua jota Willa ei saa. Näin käy usein jossain kylässä. Vaikka minulla on Willalle omat eväät, eivät ne nyt tietenkään ole ihan samanlaisia kun muiden.
Paikat, jossa me käymme syömässä (fammu, faffa ja miehen isoisä) ovat perillä Willan allergioista noin muuten, mutta tuo isoisoisä ei sitä kovinkaan usein muista. Onneksi hänellä on kuitenkin pakkasessa aina nakkeja (Willan ehdotonta herkkua), joten hätä ei yleensä ole sen kummempi.
Fammu tykkää ruuanlaitosta ja yleensä tekee maidottomia ja munattomia ruokia. Faffan vaimoke tykkää myös kokata ja  on itse moniallergikko, joten Willalle on usein tehty ihan erikseen omat ruuat. "Siinä sivussa pyöräytin Willalle tuollaisen..." (Minä kun en ole mikään ruuanlaiton ystävä ja tuollainen "sivussa pyöräyttäminen" ei todellakaan onnistu ilman kunnon kaaosta!)

Willa noin yleisesti rakastaa ruokaa ja syö valtavia annoksia melkein mitä vain. (Parsakaalia ei syönyt maanantaina kun ilmoitti, ettei syö puita. Tänään se kuitenkin maistui keiton seassa pienempinä paloina ;)
Päiväkodissa olivat olleet vähän huolissaan muutama viikko sitten, kun Willa ei ollut syönyt ruokaansa kokonaan ja sen sijaan söi kolme sämpylää!
Elisa syö myös melkein mitä vain, mutta huomattavasti pienempiä annoksia kun veljensä. Elisa rakastaa mm. kukkakaalia ja viime viikolla saivatkin muut asiakkaat ruokakaupassa kuulla ylistyslaulun kukkakaalille: "Jag älskar blomkål. Oj, vad den är god. Jag älskar kukkakaali, mamma!" Ilmoitti myös kassatädille, haluavansa kukkakaalia pizzansa päälle ;)

Näin meidän torstai. Pappa on ylitöissä, tulee varmaankin tunnin sisällä. On ollut kotona Willan kanssa maanantaista lähtien, Willa kun oli viikonloppuna flunssassa ja siitä johtuvat astmaoireet jatkuvat vieläkin. Tänään oli ensimmäisen kerran päiväkodissa, minä soittelin parin tunnin välein kuulumisia, mutta hyvin siellä oli sujunut.
Nyt lähden aloittamaan lasten iltapuuhat, palataan!

6 comments:

Pihla said...

Ihana! "En syö puita." Awww.. Ja toi kukkakaalijuttu :) Meidän päikyssä kans ihmeteltiin, kun esikoinen otti kaalipataa lisää. No mikä ihme, kun on meillä vakioruoka.

emmi said...

Mua nauratti myös tuo puiden syöminen :) Sopat on ihanan helppoja tehdä ja meillä niitä tykätään syödäkin. Jopa pappa on ilomielin soppakulholla, oli se sitten nakkisoppaa tai kasvissosesoppaa.

glenni said...

musta tuo kattila pöydässä on kauhian söpö <3
ja sit taas toisaalta... se sellain valkonen kulho "leijonanpäillä" - olikohan villeroy & bochia (ei mul kallis maku oo...)...

Suvi Oksanen said...

Tuo kaalipata on muuten ruoka, jota on ehdottomasti opeteltava tekemään. Itse rakastan kaaliruokia ja toivottavasti kohta lapsetkin!
Kai tuota on päiväkodissakin ollut tarjolla, mutta yleensä kun näiltä kysyy, että mitä ruokaa oli, tulee vastaukseksi "Hyvää ruokaa" :D

Suvi Oksanen said...

Meillä taas ei pappa ole tottunut soppiin (äitinsä ja äitipuolensa pitänyt vähän 'paremmissa' ruuissa ;). Laatikko-uniruokia pitäisi ehdottomasti etsiä ruokalistalle lisää, muitakin kuin makaronilaatikko ja kinkkukiusaus ;)
Et oo muuten törmännyt valmiiseen peruna-sipulisekoitukseen?
Nimimerkillä: Vihaan kuoria perunoita

Suvi Oksanen said...

No tuo on juuuuurikin se ongelma, oma maku on myös sieltä kalliimmasta päästä, mutta pihi luonne ei onneksi anna sille kovin usein periksi :D
Pitää katsoa mitä käy kulhon kohdalla, kun meinaan lähteä shoppailemaan tiistaina.....

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥