[Pepparspray]: 8+3: TURVOTUSTA JA VÄSYMYSTÄ

24 Mar 2009

8+3: TURVOTUSTA JA VÄSYMYSTÄ

Pahoinvointi on loppunut, turvotus ei. Vatsa näyttää vieläkin pallolta, olen sitten syönyt tai en. Näyttäisi myös siltä, että vatsatauti on meidän perheen osalta kärsitty.

Eilen avoimessa päiväkodissa askartelin pääsiäiskoristeita, Elisa piirteli omiaan. Ei oikein vieläkään jaksa keskittyä mihinkään tuollaiseen hirmu kauaa. Hauskimmat lelut siellä taitavat tällä hetkellä olla nuket, sekä perässä vedettävä koira. Muut lapset tykkäävät myös palapeleistä, mutta Elisa ei ole niistä vielä kiinnostunut.

Päivät pitenee ja aamut tulevat aiemmin. Tämän on myös Elisa huomannut, sillä tänään herättiin kuudelta, viime viikolla vielä seitsemältä ja kuukausi sitten vasta kahdeksalta.


Tänään perhepäiväkodissa olikin tungosta, normaalin 1-2 perheen sijaan, siellä olikin 5 perhettä, lapsia yhteensä 8. Lapset istuttivat voileipäkrassia ja muovailivat muovailuvahalla. Elisan aikaisen herätyksen vuoksi tuli väsy jo kauan ennen lauluhetkeä, sisulla kuitenkin mentiin loppuun asti. Kotona lounaalla tämä näkyi ruuan sylkemisenä ja maitolasin kaatamisena. Ripustimme nyt Elisan ikkunaan lakanan, jos se auttaisi, jotta huomenna nukuttaisiin vähän pidempään. Toinen vaihtoehto on lähteä kerhosta pois vähän aiemmin, mutta kun tuo lopuksi järjestettävä lauluhetki on Elisalle niin mieluinen, en haluaisi sitä häneltä evätä.

H
uominen
p
erhepäiväkoti onkin peruttu ja meinaamme suunnistaa Elisan kanssa Ikeaan. Sinne on n. 40km matka, joten ihan joka viikko sinne ei jaksa ajella. Tästä syystä varmaankin tavaraa kertyy ostoskärryyn pelottavia määriä. Tällä kertaa hakemaan lähdemme Elisalle uutta patjaa. Vanha on jo pariin kertaan pesty ja useaan kertaan tuuletettu, mutta saan itselleni rauhan vasta kun toisella on varmasti hygieeniset petivehkeet. Samalla ajattelin ostaa uuden tyynyn, saa välillä pesuun tuon toisen.

Miehen isoisälle lupasin ommella terassin verhot, jos vaikka viikonloppuna saisin aikaiseksi. Eihän tuo ole homma eikä mikään, suoraa saumaa vaan koneella, mutta kankaiden onnistunut levittely tässä taloudessa onnistuu vain Elisan nukkuessa. Ja arki-iltaisin olen niin väsynyt, että nukahdan tv:n ääreen jo ennen yhdeksää.

Viikonloppuna mennään varmaan miehen isälle. Faffa ja Annelie on ollut kaksi viikkoa kanariansaarilla ja haluaisivat kovasti nähdä meidän kiukkupussin. Fammu sen sijaan lähti tänään Englantiin. Liikkuvaisilta tuntuvat nämä tämän puolen isovanhemmat, Suomen mummo ja ukki kun pysyvät aika paikallaan.

Maha-asiaa. Siinä se on ja möllöttää. Tupakkaa tekee välillä mieli, sitä korvatessa onkin tullut jo kaksi kiloa painoa. Samoin on käynyt kuin Elisaa odottaessa; tekee mieli tuoretta ja terveellistä. Hedelmiä, vihanneksia, kotiruokaa jne. On saanut suklaarusinat ja Brejk-patukka jäädä kaappiin. Sen sijaan olen popsinut illalla telkkaria katsellessa kurkkua, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, appelsiineja, mandariineja, paprikaa jne jne. Ja tämän kaiken huuhtonut alas mustikka ProVivalla.

Tämä turvotus alkaa käydä jo aika työlääksi, ei edes t-paidat yllä mahan yli. Meinasin ensi kauppareissulla etsiä käsiini niitä Activian tuotteita, jos saataisiin tämäkin maha toimimaan useammin kuin kerran viikossa.
Omat äitiysvaatteeni lainasin miehen siskolle viime keväänä, mies ei kuitenkaan vielä halua ilmoitella uudesta tulokkaasta, joten en oikein voi pyydellä vaatteita vielä takaisinkaan. Onneksi muutama toppini ulottuu mahan yli ja farkkuni ovat matala vyötäröisiä. Kotona kuljen valtavaissa t-paidoissa, jotka toimittavat lähinnä yöpaidan virkaa, ja collegeissa / verskoissa, ts. kotihousuissa. Niitä onkin kertynyt vuosien varrella aika pino. Mukavimmat ovat jo haaroista ratkenneet ja muutenkin todella kulahtaneet, äitini saisi halvauksen ne nähdessään, mutta ne ovat vain niin mahdottoman mukavat!


No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥