[Pepparspray]: UNIKOULU

11 Jul 2010

UNIKOULU

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, aloitimme Willan unikoulun perjantaina. Metodina Anna Wahlgrenin Nyt Nukutaan.
Kannoimme vaunut makuuhuoneeseemme, lisäsin muutaman peiton pehmennykseksi, sekä valjaat. Siirsin sänkymme seinän viereen ja ripustin ikkunaan tummansinisen pussilakanan. Suurin ongelma öisin on ollut Willan pystyyn nouseminen. Heti havahduttuaan hän kampeaa itsensä pystyyn ja vähän ajan kuluttua alkaa huuto, kun ei kukaan leikikään hänen kanssaan.
Kahden ensimmäisen yön tavoitteeksi määrittelimme klo. 23:15 syönnin pois jättämisen (toinen syönti 3:10) ja koko yön nukkumisen ilman pystyyn nousemisia ja muita ähräyksiä.

Valjaat.


17:30 Peruna-parsakaalisosetta pieni purkillinen
18:30 Kaurapuuroa (1dl hiutaleita, 2,5dl vettä)
18:45 Leikkiä: naurua, naurua, naurua ja vielä naurua!
19:00 Esittelen herralle uuden nukkumapaikkansa ja lasken hänet vaunuihin, annan vellipullon (n.210ml)
Nukahtaa pullonsa ääreen.

20:00 Herää, protestoi. Hiljenee kun aloitan vaunujen vetämisen.
Vedän 20 kertaa, lopetan. Kuuluu rääkäisy. Vedän vielä 25 kertaa, lopetan: hiljaisuus.

21:30 Herää. Vedän vaunuja 20 kertaa. Rääkäisy. Toiset 20, sama tulos. Samoin kolmannella kerralla.
Neljännen kerran jälkeen on hiljaista.

23:10 Herää. Aloitan vetämisen. Suuttuu kun pulloa ei olekaan tarjolla. Vaunujen vetäminen hiljentää vain ensimmäisen 10 vedon ajaksi. Huutoa seuraavat 10 työntöä. 10 työntöä hiljaista. Sama toistuu kolme-neljä kertaa. Lasken työntöjä. Hiljaiset jaksot pitenevät kerta kerralta. Itku ei ole enää raivoisaa, lähinnä ihmettelevää. Vaihdan kättä joka 50 työnnön jälkeen. 556 työnnön kohdalla tulee täysi hiljaisuus. Jatkan vetämistä. 650 työnnön kohdalla lopetan ja poistun huoneesta.

00:20 Herää. Työnnän vaunuja 5 kertaa. Hiljaisuus.

1:30 Hiljaisuus 20 työnnön jälkeen.

3:15 Herää, annan pullon. Nukahtaa muutaman imaisun otettuaan.

7:10 Herää naureskellen ja kujerrellen.

Toinen yö meni jo huomattavasti helpommin. Herätyksiä oli vain kaksi. 23:20 (hiljeni heti vetämisen aloitettuani ja nukahti 25 työnnön jälkeen) sekä 3:20 sai pullonsa. 7:30 heräsi iloisena ja kujerrellen, selvä merkki lapsesta, joka on nukkunut tarpeeksi.

Pesä.


Pohdimme unirytmejä illalla miehen kanssa ja saimme aikaiseksi seuraavanlaisen unirytmin:

7:00 Aamu alkaa.
10-11:30 Ensimmäiset päiväunet.
14:30-16.00 Toiset päiväunet
19:00 Yöunille
Vuorokaudessa unta kertyy siis 15h.


Ensi yö onkin sitten haasteellisempi. Tavoitteena on toisenkin yösyönnin pois jättäminen. Olemme puuhanneet päivällä paljon, ruokaa on ahdettu maha piukkaan jokaisen syönnin yhteydessä. Päiväunet on nukuttu ajallaan. Erittäinen tyytyväisen oloinen ja iloinen poika. Iltaa odottaessa!

Tilaa kärrytellä.


P.S. Aloitin unikoulun Elisan kanssa hänen ollessa 3kk ikäinen. Ensin opettelimme nukahtamaan omaan sänkyyn itsekseen, sitten vähä vähältä pudottimme yösyöttöjä pois. 5kk ikäisenä Elisa nukkui 14h yöunet ja 3 tunnin päiväunet.
Suunnitelmissa oli aloittaa Willankin kanssa aikaisemmin, mutta arjen odottamattomat vastoinkäymiset, kuolemantapaukset ja Willan allergiat venyttivät aloittamista.

1 comment:

Siilis said...

Mä en uskaltas näillä helteillä mitään yövierotuksia. Onneks ei ole tarpeenkaan kun ei tuo syö ku 2 kertaa yössä ja etsii ite tissin suuhunsa. Toista se Oli Aarnin kans kun se söi 10 kertaa eikä millään itekseen saanu sitäkää hoideltua :P

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥