[Pepparspray]: Piece Of Skate-luisitinsuojat

4 Jan 2014

Piece Of Skate-luisitinsuojatElisa on jo jonkun aikaa kysellyt erilaisten luistinvarusteiden perään, kun jäähalilla on usein harjoitusten aikaan paikallisen luistinkaupan perustaja myymässä tuotoksiaan. Luistelu-trikoot on jo luvattu ostaa, vaikka itseäni tuo 500kr hinta hirvittääkin, kun itse valmistaisin samanlaiset vain murto-osalla tuosta hinnasta. Pihi mikä pihi ;)
Tänään kaivoin taas ompelukoneeni esiin kun Willalle iski akuutti pitkäkalsari-pula. Niiden ompelemiseen ei kauaa aikaa tuhlaantunut ja tuntui typerältä siivota kone taas pois. (Voi kuinka odotankaan alakertaan valmistuvaa ompelu-askarteluhuonetta!) Elisa pyysi itselleen leggareita pöllö-trikoosta, mutta kangasta oli aivan liian vähän. Hetken kangasta tuijoteltuani mieleeni tulivat luistimen suojat ja yritinkin googletella jotain yksinkertaista ohjetta tai kaavaa sellaista kuitenkaan löytämättä. Kovin kummallisia suojukset eivät ole ja siksi päätinkin kokeilla ihan fiiliksen mukaan. Ajattelin kuitenkin jakaa jonkinlaisen ohjeen tännekin, jos joku muukin on sitä vailla. Nämä ovat siis mallia slim-fit, osa livenä näkemistäni suojuksista on huomattavasti löysemmät.
Piirrä luistimen ääriviivat paperille ja leikkaa se irti. Taita kangas kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain, neulaa kuva kankaalle. Jätä n. 1 cm saumavarat sivuille, ylös n. 3 cm ja pohjaan 3-4 cm ja leikkaa kuva. Neulaa ja ompele leikkaamasi osat, oikeat puolet vastakkain, etu- ja takareunasta. Tee n. 0,5 cm päärme sekä ylä-, että alareunaan, jätä ompeleeseen aukko kuminauhan pujottamista varten. Leikkaa ohuesta kuminauhasta n. sentin reunan leveyttä lyhyemmät pätkät ja pujota ne ompelemiisi kujiin, solmi päät.

Todella yksinkertaiset ja nopeat valmistaa :)

Itse siis käytin näihin trikoota ja Rautarouvani jousto-ommelta, en viitsinyt edes vaihtaa vaihtaa lankaa kun näiden piti olla vain kokeiluversiot. Seuraavaksi ajattelin kokeilla joustamattomasta kankaasta ja mietin, että tällaiset voisi valmistaa neulomallakin. Katsotaan mitä tässä vielä saadaan aikaiseksi :)

Loppuun vielä kuva suojista tytön päällä.

Vaatetus on ihan neidin itse valitsema, eikä siis kuulu luistelu-varustukseen.
Tuon hameen tein muutama vuosi sitten balettimekoksi
 ja tuo 'toppi' on oikeasti tuubi mallinen huivi ;)Hyvää Uutta Vuotta!

4 comments:

La Petite Princesse said...

Mielettömän kivat!

emmi said...

Hienot! Aivan ihana tuo teidän talo, kun sinne mahtuu myös askarteluhuone. Mä en saa juuri sen takia mitään tehtyä, koska ei ole sitä tilaa. Jos se olisi voisi tehdä jotain 30 min ja jättää se odottamaan seuraavaa pientä vapaata hetkeä. Nyt ei viitsi ottaa esille kun sen tekeminen vie melkein sen ajan kuin olisi käytettävissä. Ehkä joku päivä keksitään joku kuningasratkaisu.

Suvi E. said...

Kiitos, nämä olivat kyllä yksi onnistuneimmista extempore-ompeluistani :)

Suvi E. said...

Kiitos ♥
Talo on osoittautunut juurikin niin ihanaksi kun alunperin mietimme. Pari vuotta sitten kolmekerroksinen talo ei olisi tullut kysymykseenkään, mutta juuri tämä 'ylimääräinen' tila ja sen tuomat mahdollisuudet on aivan huippua :) Tuo askarteluhuone tulee kyllä kovaan käyttöön, tällä hetkellä ompelen keittiössä olevalla 'ylimääräisellä', seinään kiinnitetyllä pöydällä, jonka vanhat asukkaat jättivät paikalleen. Ompelukone ei sinäänsä ole tuossa tiellä, mutta kun tuo pöytä on tällä hetkellä se ensimmäinen, jonka näkee sisään astuessaan, se häiritsee.
Ja juurikin tuo 'jatkan kohta'- on syy huoneen valmistumiseen. Ja se, että huoneen voi jättää juuri siihen kuntoon kun se siinä tilanteessa jää, ei tarvitse olla koko ajan jälkiä siivoamassa ja lasten askarteluillekin löytyy varmasti huomattavasti enemmän kärsivällisyyttä kun ei tarvitse heti miettiä jälkien korjausta :)

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥