[Pepparspray]: Åbybadet

12 Jul 2012

Åbybadet

Eilinen iltapäivä vietettiin siis sisävesipuistossa Mölndalissa.
(Ja juu, minä lasken tuon vielä Göteborgiin vaikka se on ihan oikea oma kaupunkinsa. Willa on muuten syntynyt Mölndalin synnärillä)
Ongelmaksi ei todellakaan muodostunut Willan reaktiot kloorille, päinvastoin. Mikään kohta ihossa ei punoittanut, silmät olivat kyllä sitäkin punaisemmat. Miksikö?
Noh, tämä oli oikeastaan Willan ensimmäinen uintireissu. Ollaanhan me meressä uitu, mutta Willa on tullut äitiinsä, eikä oikein viihdy kylmässä vedessä. Joten rannalla olo on ollut pelkkää kahlailua.
Ja niin siis, Willa pääsi uimisen makuun ja se oli menoa se. Tyypillä ei ole minkäänlaista kunnioitusta tai pelkoa (lämmintä!) vettä kohtaan.
Jos on olemassa kokovartalo-uintityyli niin Willa hallitsee sen todella hyvin. Alkuun olimme ihan kauhuissamme, että mitä se sillä tavalla räpiköi kun ei edes käsikellukkeiden avulla pysy pää vedenpinnalla. (Ja herra Uhmasta ei olisi saanut pitää kiinni!) Lopulta tajusimme, että into uimista kohtaan sai koko vartalon liikkeelle ja lapsiraukka yritti tehdä jotain piruetin tapaista. Kun hoimme koko ajan "Rauhallisesti, rauhallisesti", alkoi homma pikkuhiljaa sujua. Välillä aina piti rauhoitella kun alkoi taas näyttää kevätjuhaliikkeiltä eivätkä kasvot pysyneet veden pinnalla.
Ja sitten kiivettiin pois altaasta. Ja hypättiin veteen takaisin. Ja taas pois ja veteen. Opittiin tekemään pommi-hyppy. Minä olin ihan kauhuissani.
Elisa ei uskaltanut hypätä. Pyysi moneen kertaan, että pikkuveli näyttää mallia. Pikkuveli työtä käskettyä hyppäsi veteen hetkeäkään epäröimättä. Elisa otti nenästä kiinni, sulki silmät ja varovasti pudottautui veteen.
Tässä huomattiin kyllä perintötekijät ja niiden erot. Minä olen arkajalka, mies ei.
"Pojat nyt vaan on villejä", totesi isipappa moneen kertaan.
Tulevia hermoja kiristeleviä uintireissuja odotellen!
Tänään käytiin taas mustikassa. Lapset eivät juuri jaksaneet poimimiseen keskittyä, leikkivät omiaan suurimman osan ajasta. Kotiin lähdettiin kun litra oli täynnä. Ja leivottiin  mustikkamansikkapiirakka. Nam!


Illalla Willa alkoi yskiä ja astmapiipulle tuli taas käyttöä. Kuumemittari näytti nukkumaan mennessä +37.9°C, katsotaan miten tilanne taas tästä etenee.

Huomiseen!
/Suvi

1 comment:

glenni said...

ihania kuvia taas ja Willalle paranemisia!

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥