[Pepparspray]: TANUMSTRAND

9 Jun 2009

TANUMSTRAND

Vietimme ihanan viikonlopun Tanumstrandissa, miehen isoisän 70-vuotispäivää juhlien. Maisemat olivat aivan upeat, ihan henkeä salpasi kun kävimme lauantai aamuna kävelyllä. Hotelli ja sen ympäristö sijaitsee lahdenpoukamassa, kävelyreittejä on paljon, muutamia kauppojakin löytyy. Ja Grebbestadin keskustaan on matkaa vain 1,5km, sieltä löytyy niin ruoka- kuin vaatekauppojakin, pieniä sisustusliikkeitä ja tietysti ravintoloita italialaisesta aina kiinalaiseen saakka. Hotellin edustalla on iso venesatama, johon mahtuu isompikin paatti parkkiin.

Lapsille on hotellin edustalla leikkipuisto (keinut, hiekkalaatikko, kiipeilyteline ja liukumäki), sekä pienempi mökkikylässä. Leikkipuiston vieressä on aivan hurmaava minigolf-rata. Hotellissa sisällä on perheen pienimmille leikkihuone, josta löytyy legoja, pieni liukumäki, leikkimökki keittiöineen ja muita leluja. Tämän vieressä on pelihuone jossa pari flipperiä ja autopeliä.

Hotellissa on iso ravintola ulkoterasseineen. Ruoka oli aivan uskomattoman hyvää, lauantain buffet-illallisella tuli ahmittua aivan liikaa. Meidän Neiti Nirsopyllylle eivät tosin hotellin antimet kelvanneet. (Aamiaisella nuolaisi vesimelonia, haukkasi sämpylästä ja maistoi pari palaa pannukakkua.) Koko viikonloppu menikin vähän huonosti niin Elisan syömisten, kuin unienkin kannalta ja sen kyllä huomasi sunnuntai-iltana kotona. Nyt alkaa rytmit näyttää taas normaaleilta ja olemme saaneet Auringonpaisteemme takaisin.

Kylpylään ehdimme vain hetkeksi, tosin kauempaa siellä ei olisi viihtynytkään. Sekä lastenaltaan, että porealtaan vesi oli vain 28 asteista. Liekö tämä johtunut sitten seuraavalla viikolla tapahtuvasta altaiden puhdistuksesta tms, koska aiemmin vesi on ollut lämmintä. (Kävimme juhlimassa uuttavuotta pari vuotta sitten, ja miehen sisko perheineen on käynyt joka kesä ja vesi ollu lämmintä.) Ilmoitimme asiasta kuitenkin henkilökunnalle, ja tämän jälkeen alkoi altaisiin tulla lämpimämpää vettä, mutta pienimmät alkoivat jo palella niin paljon, että kylpeminen piti jättää kesken. Harmitti kyllä kovasti, tämä kun oli Elisan ensimmäinen kunnollinen uintikerta, eikä hän halunnut edes olla vedessä. Joka kerta veden yltäessä napaan saakka kuului vaan "Ai, ai ai ai ai aiaiaiaiai!" Miehen kanssa oli puhetta, että pitää lähiviikkoina mennä purjehdusseuran kylpylään, jotta Elisakin saa hyvän kylpyläkokemuksen.


Näkymä mökkimme terassilta.


Hotellin venesatama.


Hotellin ja mökkikylän yhdisti puinen silta.


Grebbestadista.


Grebbestadista.


Ihana vaateliike Grebbestadissa.


Mökkikylä hotellilta kuvattuna.
Etummaiset, punaiset mökit ovat 4 hengen mökkejä.
Takana näkyvät valkoiset 6 hengen.


Kivikkoisille rannoille oli puisten
siltojen avulla tehty kävelyreittejä.


Täältä ei kummempaa, rentouttava viikonloppu takana (miten ne on aina kaikkein väsyttävimpiä?!) ja parin tunnin kuluttua olisi tiedossa rakenneultra. Tässä jännitellään kerkeääkö mies työmatkalta ajoissa kotiin, jotta ehtii mukaan DumBoa katsomaan.

2 comments:

Maaka said...

Mukava kun jätit mielipiteesi :) niin löysin blogisi.

Iloinen ja kaunis blogi ja upeita kuvia!

Maaka said...

Niin ja tuo teidän neiti on niin so-pe-va! :)

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥