[Pepparspray]: Hypitäänkö hyppistä vai pelataanko tvistiä?

1 Oct 2013

Hypitäänkö hyppistä vai pelataanko tvistiä?

Meillä on ollut aivan mahta ilta!

Mies kävi töiden jälkeen ostamassa kaksi hyppynarua, olivat Elisan kanssa puhuneet meidän onnettomasta, todella pehmeästä hyppynarusta, jolla on todella vaikea hyppiä. Koulussa hyppivät paljon hyppynarulla ja Elisa halusi harjoitella kotona.
Ruuan jälkeen me sitten ulkoistauduttiin koko porukka ja hypittiin. Opetettiin lapsille erilaisia hyppis-leikkejä ja saatiin mahtavat naurut kun ohi kulkeva naapuri yhtyi leikkiin mukaan. Naapuri on varmasti jo lähemmäs 70-vuotias!


 Pahoittelen huonolaatuisia kuvia, oli vaikea kuvata tilannekuvia kun toimi itse 'tolppana' :)Tämän jälkeen innostuttiin opettamaan lapsille pikipadan säännöt ja tajusin miten mahtavaa kun lapset ovat jo näin isoja! Tämä voi kuulostaa jotenkin tyhmältä, mutta jotenkin vain ovet aukenivat aivan uusiin ulottuvuuksiin. (Samanlainen Ahaa-elämys tuli viime jouluna kun lapset oppivat pelaamaan Unoa :)
Näihin tällaisiin leikkihin heittäytyy itsekin mukaan ihan eritavalla kuin esimerkiksi minä auto-leikkeihin. En vain osaa. En kertakaikkiaan voi ymmärtää mitä hauskaa siinä voi olla ja olenkin yleensä hätää kärsimässä kun pitäisi keksiä jotain Willaa kiinnostavaa puuhailua.
Elisan kanssa on helpompaa, tykätään molemmat mm. askartelusta ja valokuvaamisesta. Tuosta syystä Elisa saikin oman kameran 4-vuotislahjaksi, kun tajusin, että siinä meille jotain yhteistä puuhaa, josta molemmat nauttii.

No, me oltiin siis ulkona koko ilta ja vielä sisään tullessa askarreltiin kuminauhasta tvistnauha. Ongelmaksi muodostui oma muistini ja siksi kysynkin nyt teiltä:
Miten sitä  tvistiä nyt pelattiinkaan?
Yksi leikki oli sellainen, että molemmat 'tolpat' tekevät nauhasta 'sotkun' ja sitten muut yrittävät päästä tuon sotkun läpi koskematta nauhaan.
Mutta sitten oli vielä erilaisia hyppyleikkejä, 'tolpat' pitivät nauhaa nilkoissa/polvissa/reississä ja sitten piti hyppiä narun yli, astua sen päälle, erilaisin sarjoin. Miten se oikein meni?
Hyppisleikkeistä muistan Ranskalaiset, Pikku Karhun ja Aakkoset. Mitä muita niitä oli?

Me ollaan ihan fiiliksissä! En malta odottaa, että voin opettaa lapsille miten leikitään kirkonrottaa, purkkista, kymmentä tikkua laudalla tai maita. Huomenna meinataankin suunnistaa hiekkakentälle ja kokeilla miten maiden pelaaminen sujuu :)


6 comments:

sofia said...

ihana fiilis sinun blogissa

Anonymous said...

Noi oli aivan parhaita leikkejä lapsena :) Ihan mahtavaa, että saat leikkiä noita leikkejä omien lastesi kanssa. :)
Toivon myös itse, että saan joskus leikkiä noita leikkejä omien lasteni kanssa, kun tuosta vähän kasvavat. :)

Anonymous said...

T: Heidi :)

Mari said...

Mä tykkään kanssa kaikista peleistä, niin ulkona kuin lautapeleistä, unosta, jne. Hyppiksellä me ollaan ainakin leikitty aaltoja/laineita, jossa hyppistä ei pyöritetä ympäri vaan heilutetaan puolelta toiselle ja hyppijät pomppii yli, niin ettei naruun saa osua. Ja mittarimatoa, jossa lähdetään siitä, että naru on maassa, hyppijät hyppää yli ja siitä lähdetään narua nostamaan vähän kerrallaan :).

emmi said...

Ei vitsi miten monta leikkiä jota me leikittiin pienenä. Parasta oli kun yhde naapuriperheen isä oli AINA mukana vetämässä niitä leikkejä. Poliisina polessa ja rofessa, etsijänä kymmenen tikkua laidalla jne. Kivoja muistoja.

glenni said...

pakko oli ettiä netistä ja tässä oli tällainen, minkä löysin: http://verkkokauppa.oppijailo.fi/twist-leikit-tekemiskortit-5-12-/553027/dp?k=358 on siellä kaksi ohjetta ihan esimerkkinä - hitsit kun tulikin ihan oma lapsuus meileen!
meillä menee Neidin kanssa leikit hyvin kun leikitään autoilla, dinoilla ja pehmoilla - mulla menee sormi suuhun jos aletaan nukeilla leikkimään - onneksi ne eivät kiinnosta :D mut eniten tuo tykkää liikkua... ihan miten vaan ja mahdollisimman paljon päivässä...

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥