[Pepparspray]: Silkkitukka (kampausideoita tyttöjen hiuksiin!)

6 Sep 2012

Silkkitukka (kampausideoita tyttöjen hiuksiin!)

Elisa on perinyt hiuslaatunsa minulta; hyvin hieno, silkkisen sileä, melkein voisi puhua liukkaasta.
(Olemme kuin käveleviä Pantene Pro V5 mainoksia suoraan 90-luvulta ;)
Vastapestynä sitä on melkein mahdoton saada kiinni. Muistan itse, miten valmentajani pyysi äidiltäni, ettei hiuksiani pestäisi kilpailua edeltävänä päivänä, koska kilpailuissa käyttämämme ranskalaiset letit olivat todella vaikea laittaa liukkaisiin hiuksiini. Olen tämän myös saanut omakohtaisesti todeta viimeisen vajaan neljän vuoden aikana; vastapestyihin hiuksiin on turha yrittää mitään pinniä kummempaa. Sekin pysyy vain hyvällä onnella ja planeettojen liikeiden ollessa kohdillaan.

Tämän liukkauden lisäksi Elisalla on takaraivolla kaksi pyörylää. Ne varmistavat sen, että keskijakaus on melkein mahdottomuus tai ainakin siihen saa käyttää tuhottomasti aikaa. Tästä syystä Elisan kampaukset ovat yleensä toispuoleisia tai letti kulkee takaraivon kautta.
Hiuksia on myös paljon ja niitä on ollut alusta asti. Ja kasvutahti on huima. Ikää taisi olla kahdekansa kuukautta kun etuhiukset tulivat silmille ja piti käydä ostamassa pinnejä. Ensimmäisen spiraaliranskalaisen taiteilin Elisan ollessa reilu 1,5-vuotias.
Joskus siinä kahden vuoden kieppeillä löytyi kuitenkin sitä omaa tahtoa niin paljon, että hiusten peseminen, kampaaminen ja kiinnittäminen meni sellaiseksi tappeluksi, että minä luovutin. Harjasin ja vetäisin ponihännälle, en jaksanut tapella. Lopulta aloitin hienoisen painostuksen leikkaamisen puolesta. Helmikuussa 2011 se vihdoin onnistui ja Elisa sai polkkatukan.
Sen jälkeen ollaan kärsivällisesti harjoiteltu kampaamista ja pesemistä. Lopulta ollaan päästy siihen tilanteeseen, että hiuksien harjaaminen ei aiheuta mutinoita ja leitityskin onnistuu, jos sen tekee nopeasti. Viimeisimmällä Suomen reissulla mainitsinkin pikkusiskolleni, miten ihana oli leittää hänen hiuksiaan, kun ei kuulunut "Joko se on valmis?" puolenminuutin välein ;)

Niin ja siis miksi tämän asian otin esille oli se, että Maiun blogista löysin linkin CuteGirlHairstyles-blogiin. Noita videoita olen joskus katsellut YouTubella, mutta tuo itse blogi on minulle uusi tuttavuus. Kampauksia on vaikka millä mitalla ja sitä tässä on vähän kaivattukin; ideoita!
Tänään sivua Elisan kanssa selattiinkin ja Elisa sai itse valita miten hiukset laitetaan. Ja niin me laitettiin.
Sitten me valittiin jo kampaus huomisellekin. Ja etsittiin toinen kampaus huomisillan voimisteluharjoituksiin. Tästä se lähtee, ihanaa ♥Hyvää torstaita kaikille, tämä täti lähtee töiden pariin.
Huomiseen!

4 comments:

Maiu said...

On kyllä kuin pantteeneproovee, kiiltävät ja kauniit hiukset! :)

EBBA said...

Oi jess kiitos vinkistä ! Täytyy heti selaa tota sivua.

Anonymous said...

Tytöllä on upeat ja nopeasti kasvavat hiukset! Meidän silkkitukka 5v sallii hiusten kampauksen nyt ihan eri tavalla, kun hankimme TangleTeezer -nimisen hellän hiusharjan. Nyt kasvaa hänellä kuulemma tähkäpäätukka (?) ja letit saa nätisti kun kampaaminen ja takkujen selvitys ei enää kiukuta :) Suosittelen!
-P.

Mammis said...

Kiitos myös tuosta sivustovinkistä! Tytölläni on pitkä ja paksu tukka ja on kiva oppia uusia tapoja laittaa sitä.

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥