[Pepparspray]: DermaSilk

29 Aug 2012

DermaSilk

Meillä oli tänään iho- ja allergialääkäriaika, siellä saatiin myös enterorokko-diagnoosi. Willalla vain niin pahana (luultavasti atooppisen ihon johdosta), että lääkäri pyysi ihan kollegansakin katsomaan.

Maito- ja kananmunaproteiinia ei testattu, meinasi, että keväinen reaktio maidolle on riittävä todiste allergioiden olemassa olosta. Mainitsin kalan syönnin jälkeisestä yskäkohtauksesta ja sitä varten otettiinkin verikoe. Samalla testataan myös erilaisia pähkinöitä.
Kyselin taas Protopic-voiteen perään, mutta lääkäri sanoi, ettei mielellään sitä kirjoita ja kertoi sivuvaikutuslistassa mainittavan mm. ihokasvaimet. Huh. Ei sitä meille kiitos!
Hän esitteli meille kuitenkin DermaSilk-vaatteet, joiden pitäisi toimia kortisonin tavoin, mutta ilman sivuvaikutuksia. Vaatteiden materiaali on antimikrobista silkkiä, jonka pitäisi lievittää infektiota ja ihon ärsytystä jo viikossa. (Kuvat www.medeca.se)


Reseptillä saimme kuluitta apteekista kokeiltavaksi tuubit käsivarsiin, muut vaatteet pitää itse tilata. Pikaisen selauksen perusteella vaatteita on joka lähtöön, vauvasta vaariin. Ajattelin tilata ainakin  hanskat, Willan iho kun on pahimmilaan juuri käsissä. Housut, paita ja sukatkin kiinnostaisivat, mutta ajattelin odottaa ensin jonkinlaista vaikutusta ennen koko setin tilaamista.
Nyt haluaisinkin tietää, onko jollain kokemusta DermaSilk-vaatteista?

4 comments:

jarna said...

Kuvat ovat kuin vauva-aikana Nöpöstä enterorokon kourissa! Myös hänellä oli noin paha rokko. Lopuksi irtosi iho kauttaalataan koko vartalolta, kynnet myös lähtivät. Kutina oli järjetön. Kutiseva entero on tyyppi 2, kutisematon tyyppi 1. Kakkonen on rantautunut viimeisen vuosikymmenen aikana Suomeen idästä matkustelun myötä.

Meillä kokeiltiin Protopiciäkin. Lääkärit hehkuttivat sitä ja vähättelivät sivuvaikutuksia. Helsingissä eräs lääkäri oli väitellyt siitä ja haluttiin tukea väikkärille kirjoittelemalla höllin käsin Protopiciä myös lapsipotilaille (joille ei pitäisi Protopiciä lainkaan kokeilla). Nöpölle tuli satoja ellei tuhansia ontelosyyliä, joista useat tulehtuivat käsittämättömiksi paiseiski. Kaksi antibioottikuuriakin syötiin ennekuin yksi lääkäri uskoi minun epäilystäni molluskoiden lähteeksi. Protopic tauotettiin ja kuukaudessa molluskat olivat parantuneet melkein kaikki. Syy-yhteys tuli selväksi. Teimme haittailmoituksen lääkkeestä ja sanomattakin selvää, että enää ei ole Protopiciä meillä käytössä.

DermaSilkiä en ole kokeillut. Kerrothan jossain vaiheessa lisää, toimiiko?

glenni said...

en ole kokeillut DermaSilkkiä, mutta olen kuullut siitä vain hyvää!

voi tuota Willan ihoa... näyttää ilkeälle... :(

Anonymous said...

mun pikku pojalla joka nyt 1,3v. näyttää tolta ja pahemmalta. hänellä on maitoallergia ollut ihan vauvasta asti. ja iho ollut tosi pahana. valuttanut visvaa ja kulunut vuosi on ollu kyllä rankka. mut saatiin iho kuntoon protopicilla ja apolarilla. nyt kun iho oli iha hyvä. nii eiköhän tullu enterorokko ja en voi nu käyttää mitään voidetta ku en tiiä mitä sais käyttää. lääkärillekkin yritin soittaa. mut piti jättää soittopyyntö ja eipä mitään oo kuulunut. miten sinä sait ton ihon kuntoon enterorokon jäljiltä?

Suvi Oksanen said...

Tuo poikasi iho kuulostaa juurikin siltä, mitä Willalla oli ennen allergioiden toteamista ja ruokavalion aloittamista. Oliko teillä miten laajat allergiakartoitukset alla, josko olisi joku allergia jäänyt toteamatta?

Rokon jälkeen rasvattiin kortisonilla ja pehmittävällä monta monta monta kertaa päivässä, käytettiin suolakylvyssä ja taas rasvattiin. Tsemppiä teille!

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥