[Pepparspray]: Tavallinen maanantai

3 Feb 2014

Tavallinen maanantai

Taas lähti uusi viikko käyntiin!
Meidän talvi näyttäisi olevan ohi; muutaman lumisen viikon jälkeen alkoi lauantai-iltana vesisade. Lämpötila on plussalla ja ilmassa tuoksuu kevät. Ihanaa!
Auringonpaiste paljasti karun totuuden ikkunoidemme puhtaudesta, joten tällä viikolla pitääkin testata joululahjaksi saamani ikkunanpesu-laite. Joulupukkikin huomasi muuton yhteydessä kolminkertaiseksi paisuneen ikkunoiden lukumäärän...
Kevään lukujärjestys toi tullessaan maanantain ja torstain etäpäivät. Psykiatriaa on tiistaisin, oikeuspsykiatriaa keskiviikkoisin ja perjantai aamuisin on dementiaa. Olen todella tyytyväinen kurssivalintoihini, kaikki kolme vaikuttavat todella mielenkiintoisilta, enkä malta odottaa mm. oikeuspsykiatrian laitoksella vierailua, puhumattakaan toukokuun työharjottelusta!7:00 Herätys
7:15 Lapsille aamupalaa
7:30 Pukemista, pesemistä ja hiusten harjausta
8:15 Elisa koululle
8:20 Willa päiväkotiin
8:30 Kotona, omaa aamupalaa, aamun jälkien siivousta, pesukoneiden täyttö
9:00 Koulutöitä
10:30 Pyykinpesukoneen tyhjennystä, uudelleen täyttöä, kuivuri päälle
10:50 Koulutyöt jatkuu
12:30 Lounastauko, pyykkien viikkausta ja silitystä
13:30 Ja koulutyöt jatkuu....
15:45 Lapset koulusta ja päiväkodista, kaupan kautta kotia
16:15 Ruoka tulille, alakerran imurointi
16:30 Mies kotiutuu, yläkerran imurointi
17:00 Ruuaksi kanapataa ja riisiä
17:30 Kohti voimisteluhallia
19:30 Iltapuuhat
20:00 Lapset nukkumassa, omaa aikaa

Nämä etäpäivät on pakko jakaa osiin, jotta jaksaa käyttää edes suurimman osan päivästä koulutöihin. Koulun alettua vuosi sitten yritin päntätä koko 8:30-16:00 välisen ajan, mutta totesin, että siinä vain sekoaa pää, eikä mikään jää muistiin.
Nykyään yritän rytmittää päivää vähän koulupäivän tapaan, pienet tauot tekevät hyvää. Kotihommat pysyvät mukavasti ajantasalla, eikä totaalinen uupumus iske heti iltapäivästä.Hyvää alkanutta viikkoa!

4 comments:

Pieni Lintu said...

Uh, joo ikkunat on kamalassa kunnossa! :P

Ylva said...

Tuo opiskelun jaksottaminen on varmasti toimiva ratkaisu. Tsemppiä opintoihin!

Suvi E. said...

Näkisit tuon pukuhuoneen ikkunan, se kun oli vielä remontiss kun pesin ikkunat viimeksi, ja siellä oleva sälekaihdin on aina kiinni. Nyt kun jostain syystä sitä kaihdinta avasin, niin eipä kyllä voi sanoa, että olisi läpi nähnyt :D

Suvi E. said...

Kiitos!
Tämä tuntuu olevan toimiva ratkaisu, ainakin minulle. Muuten tulee vaan luettua ja luettua, ilman mitään selkoa sisällöstä, tai sitten ei tule taruttua toimeen ollenkaan.
Tämä viimeinen lukukausi on se kaikkein mielenkiintoisin, mutta luultavasti myös henkisesti haastavin. Itse palautuksia ja kokeita ei pitäisi olla niin paljon kuin syksyllä, mutta kurssin sisällöt ovat sitäkin syventävämpiä. Asiaahaan ei yhtään auta tämä vieraalla kielellä opiskelu, itse lukeminen ja luentojen sisältö ei tuota ongelmaa, mutta juurikin nuo palautettavat työt, kun tuntuu, että joka toisen sanan oikeinkirjoitusta saa olla kaivamassa sanakirjasta.
Mutta, viimeisiä viedään :)

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥