[Pepparspray]: Viikko ja vähän päälle

14 Jul 2013

Viikko ja vähän päälle

Reilu viikko ollaan nyt asustelu uudessa kodissa ja tämä on aivan mahtavaa!
Lapset juoksevat ulos jo heti herättyään ja me ollaan nautittu aamupalaa terassilla heidän leikkejään seuraten.
Muuttolaatikoita on purkamatta vielä paljon, mutta ne on sijoitettu kellariin, joten ne ei ole tässä tiellä häiritsemässä. Pikkuhiljaa haetaan laatikko kerrallaan ja laitetaan tavarat paikoilleen.
Remontti- ja kunnostushommia ollaan ehditty vasta sen verran, että mies pesi talon ulkopuolelta painepesurilla ja maalasi kivijalan. Ruohokin ollaan keretty leikkaamaan jo kertaalleen ja parhaillaan pähkäilemme mikä on paras keino leikellä kalliolla kasvavaa runsaskasvuista pensaikkoa. En ole edes jaksanut perehtyä pensaan lajiin, maata pitkin se viistää ja kovin ryteikköiseksi tekee tuon takapihan rinteen.
Pihalla kasvaa myös raparperia, viinimarjoja, vadelmaa, omena- ja kirsikkapuita. Jotain kukkiakin. mm. vaaleanpunaista pionia, kuunliljaa ja valtava alppiruusupensas. Osa näistä olisi suunnitelmissa karsia kokonaan tai ainakin pienentää mm. alppiruusupuskan kokoa jonkun verran.
Tontin perällä emme ole vielä edes käyneet sillä se on täysin villiintynyt, mutta takareunassa kasvaa suuri tammi, jonne olemme jo suunnitelleet lapsille puumajan rakentamista.Itse hioin ja paklasin tänään meidän makuuhuoneen vieressä sijaitsevan pikkuisen vaatehuoneen. Huomenna olisi luvassa hiontaa ja tiistaille maalausta. En ole koskaan paklannut aikaisemmin ja maalata en osaa, joten tuo pikkuruinen koppero päätyi harjoitteluprojektikseni. Napsin jo kameralla 'ennen'-kuvia ja postailen niitä kunhan saan ne 'jälkeen'-kuvatkin napattua :)


Pikku apuri :)

Olohuoneen seinä on vielä kesken, ajattelimme homman olevan huomattavasti helpompi, mutta huomasimmekin tapetin repeytyneen parista kohtaa. Pienen tuumailun jälkeen, tulimme siihen tulokseen, että tuossa on ollut aikoinaan kaksi ikkunaa ja talon eläessä niiden vanhat karmit tms. repivät neliön muotoiset jäljet tapettiin. Talon piirrustukset vahvistivat epäilymme.
Tällä hetkellä suunnitelma näyttää siltä, että käymme ostamassa muutaman kipsilevyn ja ruuvaamme tuohon päälle. Emme tiedä minkälaisia virityksiä tapetin alta paljastuisi, joten pakkeloimiseen ja hiomiseen menisi aikaa huomattavasti enemmän. Tuo projekti on kuitenkin täysin miehen vastuulla ja toteutunee ensi viikon aikana.

Ajattelin aluksi, että kestän meidän makuuhuoneen kukallista tapettia ja vaaleansinistä maalia toistaiseksi, mutta se ei ihan mennytkään niin. Kunhan olen harjoitellut tuon vaatehuoneen kanssa, aion sutia makuuhuoneenkin seinät valkoiseksi. Ja purkaa siellä olevat vaatekaapit. Olen vallan ihastunut näihin vaatehuoneisiin; jää turhaa edestakaisin juoksemista vaatteiden kanssa, kun kaikki on keskitetty yhteen paikkaan.
Alakerran suuri vaatehuone toimii tällä hetkellä kylässä olevan siskoni makuuhuoneena. Siellä on vanhojen asukkaiden jättämät Ikean korihylly-systeemit ja ne ajattelimme korvata Ikean Pax-vaatekaapeilla. Se projekti etenee kuitenkin vasta joskus syksymmällä siskoni lähdettyä.Kovin paljoa ei olla siis vielä edistytty, omat työvuoroni ovat venyneet tavallista pidemmiksi, tiistaina tein 14 tuntia ja perjantaina 24 tunnin vuoron. Sen päälle juhlittiin vielä anopin häitä, joista kotiuduimme vasta puolenyön jälkeen. Nukuimme koko porukka yli kymmeneen ja päivällä onkin virtaa riittänyt. Alkuillasta väsähdin kuitenkin täysin ja alkoi hirvittävä päänsärky. Pientä flunssaa on ollut ilmassa jo pari viikkoa, mutta nyt tuntuu, että poskiontelot räjähtävät. Loppuillan ajattelin vaan makoilla sohvalla ja ottaa rauhallisesti, josko huominen työpäivä sujuisi vähemmillä kivuilla.

Hyvää alkanutta viikkoa ystävät!

1 comment:

glenni said...

pikaista paranemista ja IHANA, IHANA, IHANA koti!!! Onnea kauheasti sinne uuteen tupaanne!!!

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥