[Pepparspray]: Kurkkaus tulevaan

17 Jun 2013

Kurkkaus tulevaan

Noniin, sain aikaiseksi piirtää talosta pohjapiirroksen. Piirros on täysin omien muistikuvieni varassa, joten mittakaava ei varmastikaan pidä paikkaansa. Huoneiden sijainnin tästä kuitenkin näkee ja pystyn näin itse jo suunnittelemaan tulevia muutostöitä.


Sisääntulo/keskikerros.
Olohuoneen pitkältä seinältä poistetaan tapetti ja luultavasti maalataan valkoiseksi. Tapetissa ei sinänsä ole mitään vikaa, (samaa on myös eteisen lyhyellä seinällä) mutta noin isona pintana niin vahva kuvio laittaa silmät sikinsokin. Varsinkin kun kyseiselle seinälle on luvassa tauluja ja valokuvia.
Kylpyhuone on aivan 'miu mau mukkaa'. En olisi itse voinut materiaaleja paremmin valita, valkoista pitkänmallista kaakelia poikittain, suihkun taus on tummanharmaata, samoin lattia. Lavuaarien takana on sellaista liuskemaista koristekiveä, tummanharmaata sekin. Tuon pikkuisen seinämän takana on tällä hetkellä pesutorni, mutta me aiomme pitää pyykinpesutilat kellarissa.
Keittiö tullaan remontoimaan, mutta siisteytensä puolesta saa vielä vähän aikaa olla. Tuo jääkaappi-keskellä-keittiötä-systeemi ei omaan visiooni sovi ollenkaan ja sen siirtämistä ja saarekkeen purkamista saattaa olla luvassa jo piakkoin, vaikka muu keittiö jäisikin vielä toistaiseksi koskematta.
Sitten joskus tulevaisuudessa haluan poistaa makuuhuoneen ja ison vaatehuoneen väliset seinät ja yhdistää tilat. Ja sitten joskus, haluan myös olohuoneeseen vielä isommat ikkunat ja lasisen liukuoven. Haaveita!

Vasemmalla Elisan huone ja oikealla Willan. Ylempi siiveke-syvennys on säilytystilaa hyllyineen ja alemmassa on tilaa patjalle; siitä tulee sänky. Huoneessa ei ole mitään remontoitavaa vaan on aivan hurmaava sellaisenaan. Väritykseltään se on harmaa-valkoinen.
Elisan huone tullaan maalaamaan ja luultavasti poistamaan tapetti. Tapetti on ihan kiva, mutta vähän liian tumma ja synkkä pienen tytön huoneeseen; tumman violetteja kukkia mustalla pohjalla.
Huomasinkin kirjoittaneeni viime viikon postaukseen väärin, kylpyhuoneita on vain kaksi. Yläkerrassa on vain wc. Aulatilaan tulee lapsille televisio ja sohva.


Kellari. Säilytystilasta ei ainakaan ole puutetta. Tänne korjauksia on luvassa sen verran, että oikenpuoleisesta päädystä löytyi tarkastuksessa kosteutta, joten pääty kaivetaan ulkopuolelta esiin ja asennetaan eriste. Tämä on yksi niistä vielä tänä kesänä tapahtuvista korjauksista. Tuon tilan seinillä on sellaista kummallista muovipaneelia, sen aiomme myöskin poistaa. Ja koska kellari on remontoitu asunnoksi (edelliset asukkaat pitivät sen vuokralla), ei tilaan ole kulkuyhteyttä sisäkautta. Tuohon merkitsemääni paikkaan palautetaan takaisin portaat ja alta raivataan pois asunnon keittiö.
Kodinhoitohuoneessa sijaitsee myös maalämpöpumppukeskus, en sitä tuohon huomannut piirtää. Kylpyhuone on suoraan rakennusvuodelta; seinät ovat kyllä valkoiset, mutta lattia on rusehtavan-kellertävän-vihertävää kaakelia ja suihkunurkkaus taas jotain aivan muuta; tummanruskealla pohjalla kummallisia liloja räiskeitä. Sauna menettelee noin muuten, mutta kiuas on vaihdettava ennen ensimmäisiä löylyjä. Sanomattakin on selvää, että tuo kylpyhuone on remonttilistalla, mutta ei todellakaan sieltä tärkeimmästä päästä.
Mietimme myös kahden varastotilan yhdistämistä, jopa maalämpökeskuksen ja kodinhoitohuoneen siirtämistä sinne, täten tuosta välistä voisi purkaa tuon seinän ja laajentaa kylpyhuonetta. Mutta ne ovat jo kovin absurdeja suunnitelmia. Emme todellakaan tiedä minkälainen homma tuollaisen keskuksen siirtämisessä on, saatika että, voiko tuolta yhtään seinää kaataa. Mutta, haaveita, haaveita :)

Tällaista siis luvassa 18 päivän päästä. Olen jo pakannut koriste-esineitä, tauluja, jotain tarjoiluastioita ja kahviastiastonkin. Lauantaina käytiin viemässä yksi kuorma-autollinen roinaa kaatopaikalle. Vintissä on vielä huima määrä lasten pieniä vaatteita ja vanhoja leluja. Osan leluista vien päiväkotiin ja vaatteistakin ajattelin katsoa jotain unisex-verkkareita yms. päiväkodille lainavaatteiksi.

Hyvää alkanutta viikkoa ystävät!

No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥