[Pepparspray]: Kevätsiivous pitkän kaavan mukaan

14 May 2013

Kevätsiivous pitkän kaavan mukaanElisa on tässä viikkojen mittaan kysellyt useasti, että koska me tehdään kevätsiivous. Olen yrittänyt selittää, että aikaa tai jaksamista mihinkään muutaman päivän hulluun heilumiseen ei ole ollut, ja että äiti on pikkuhiljaa käynyt läpi kaappeja ja laatikoita muun touhuamisen lomassa. Ajatus tuntuu varmaan jotenkin absurdilta, koska seuraavalla viikolla saan kuulla taas saman kysymyksen.


Kävin myös läpi olohuoneessamme olevat kirjahyllyt ja viskoin surutta roskiin monesti selattuja pokkareita. Olisihan noita voinut kiikuttaa kierrätyskeskukseenkin, mutta tällä suunnalla suomenkielisten opusten menekki on huonoa, joten en viitsinyt vaivautua.
Ensimmäiseen ostamaani kirjahyllyyn (Ikea Billy) oli alunperin tarkoitus ostaa kokonaan lasiset ovet ja ostinkin. Kotiin tullessani huomasin kuitenkin erehtyneeni laatikosta; ovien alaosassa oli paneeli joka peitti kolme alinta hyllyä. En kuitenkaan jaksanut palauttaa ja ruuvasin ovet kaappiin kiinni. Parin päivän jälkeen huomasin, että mukaani nappaamani ovet olivatkin kertakaikkisen mahtavat; alaosaan pystyi piilottamaan kaikkea vähemmän kaunista pois silmistä, kokolasisten kanssa tämä ei olisi onnistunut.  Ensimmäisen hyllyn seuraksi hankittiin ajanmittaan pari lisää ja niihin myös tuollaiset puolipaneelit, rauhoittaa kivasti kokonaisuutta. Nyt noissa alaosissa piilotellaankin erinäisiä vähemmän kauniita tavaroita, kuten ohjekirjoja, lehtiä ja muuta sälää.


Tänään kävin vielä läpi ison kasan lasten piirrustuksia ja maalauksia tältä keväältä ja järjestin ne kansioihin. Idean askartelukansioihin nappasin alkuvuodesta Annelta ja yhtenä tammikuun pimeänä iltana käytiinkin läpi iso laatikollinen taideteoksia ja nappastiin sieltä parhaimmat päältä.
Tuo kuvassa oleva "ukko" on Willan maaliskuussa piirtämä; ensimmäinen ihmishahmo jolla on vartalo ja kaula, siihen saakka ihmishahmot olivat vielä pääjalkaisia.

Nyt jokainen kaappi, laatikko ja hylly on käyty läpi ja järjestetty. On viskelty tavaraa roskiin ihan riuskalla kädellä ja paikallinen hyväntekeväisyysjärjestö on ottanut lasten pieniksi jääneitä vaatteita kiitollisina vastaan. Vintti olisi vielä raivaamatta ja siihen puuhaan pitääkin varata ihan kokonainen viikonloppu, kaatopaiikka kierroksineen.

Aurinkoista loppuviikkoa!
Suvi

4 comments:

emmi said...

Oh, olisipa virtaa täälläkin! Meillä on edelleen kaikki kaapit ihan mullin mallin melkein vuoden takaisen muuton jäljiltä. Meillä on myös samoja Billyjä puolipeittävillä ovilla. Hyvät on :)

glenni said...

voi miten järjestelmällistä!
sanomattakin selvää, että ei onnistuisi meillä...

Suvi Oksanen said...

Nuo on ihan parhaita, ei tarvi kaikki olla niin järjestyksessä ja voi vaan nopeesti työntää oven taakse jotain piiloon ;)

Suvi Oksanen said...

Ei meillä kuitenkaan nämä näin siistinä pysy, lapset kun repivät kaapeistaan omat vaatteensa, pitää aina valita se pinon alimmainen ;)
Liinavaatekaappiin harvemmin kukaan muu koskee, joten se pysyy aikalailla järjestyksessä pidempään.
Mutta kaappien siisteys- ja järjestelmällisyystarpeen olen varmaan perinyt äidiltäni, muistan miten äitini huokaili kun revimme kaapeista mitä sattuu ja laitoimme vähän vähemmän järjestelmällisesti takaisin :D

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥