[Pepparspray]: Maitokylpyä

11 Apr 2012

Maitokylpyä


Willa auttoi pöydän siivoamisessa. En tajunnut, että juuri se maitolasi oli Elisan. Oli tyhjentämässä sitä tiskialtaaseen, kallisti lasia liian aikaisin ja lorina kävi. Äkkiä juostiin suihkuun, mutta eihän tuo mitään auta. Hengityskin alkoi rohista, mutta nopeasti annetut kortisonitabletit auttoivat ja selvittiin pelkällä säikähdyksellä.
Näin tänään. Huomenna lennän Suomeen, ihan yksinäni. 10 päivää lapsivapaata, en tiedä itkeäkö vai nauraa! Kyse ei kuitenkaan ole mistään lomasta, muttan kerron siitä sitten myöhemmin.

Nyt lähden lenkille, sen jälkeen saankin pakata juoksukamppeet matkalaukkuun, juuri sopivasti osui huomiselle juoksuvapaa päivä!

7 comments:

jarna said...

Voi pientä=(
Pikaista olon ja ihon paranemista.

Meidän Nöpölle tuli raa'asta munasta aikoinaan aika vastaava reaktio. Kutina oli kauhea, lapsi kieri ja ulisi lattialla tuskissaan, vaikka oli jo Ataraxit annettu.

glenni said...

hui kauheeta! voi kun pikkasella on vieläkin pahana tuo :( ei voi kun toivoa, että helpottais iän mukana...

-Jassu- said...

Voi kamala mikä reaktio! Onpa tosiaan paha maitoallergia. :-( Toivottavasti kortisoni vaikutti nopeasti.

Ja hyvä sinä, juoksukoulu edistyy hyvin! Tsemppiä!

Anonymous said...

apua!! En oo ikinä kellään nähny noin pahaa maitoallergiaa :( :(

Mamsen said...

Voi pieni! :( Toivottavasti olo on jo helpottanut. En ole tiennyt, että maito voi olla toisille noin pahaa myrkkyä.

Suvi Oksanen said...

Willahan saa kanamunasta vielä vahvemmat oireet (mm. se toissa kesäinen ambulanssireissu..) :(
Kanamuna on onneksi aika helppo vältettävä, kun vertaa juurikin maitoon. Maitoa on tungettu joka paikkaan, jopa joissan leikkeleissä (?!) on maitojauhetta.
Mutta, näiden tuoteselostusrikkaiden vuosien jälkeen sitä on alkanut tiedostamaan vähän paremmin itsekin, mitä kaikkea sitä oikeastaan suuhunsa pistää :/

Suvi Oksanen said...

Willa on todellakin aika extreme-tapaus, ja kanamunasta tosiaan tulee vielä vahvemmat oireet. (Meillähän on ihan adrenaliinikynäkin niin kotona kuin päiväkodissakin.)

Mutta, voin myös mahdollisia juuri diagnoosin saaneiden vanhempia lohduttaa, että siihen tottuu todella nopeasti. Alkuun oli meilläkin hankaluuksia ja puolipaniikissa selasimme asiasta tietoa, mutta nykyään rasitteena on enemmänkin tuo atooppinen iho (rasvausta huonompina kausina jopa 8 kertaa päivässä), allergiat ovat yleensä aika hyvin hallinnassa :)

Iän mukana tämä voi hellittää (95% paranee kouluikään mennessä), istuu kuulemma tiukemmin kiinni jos allergiat näkyvät verikokeessa (ja meillähän tietysti näkyy), seuraava "parantumisetappi" olisi 3-vuotispäivään mennessä ja sitä seuraava kouluikään mennessä.
Niitä odotellen siis :)

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥