[Pepparspray]: Ei ihan nappiin..

25 Jan 2012

Ei ihan nappiin..

Ei mennyt kuntotarkastus läpi mieleisellämme tavalla.
Kosteusongelmaa löytyi niin ullakolta, alapohjasta kuin keittiön tiskialtaan alta. Yhdessä makuuhuoneessa haisi home jalkalistan vieressä. Alapohjasta löytyi myös ihan näkyvää hometta kolmesta lämpöeristelevystä.

Emme kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon, vielä.
Monen muun talon kohdalla, joita olemme tässä neljän vuoden aikana käyneet katsomassa, olemme lopettaneet viimeistään tähän. (Kolmessa on ollut kosteusongelmaa, yhdessä näkyvää kasvustoa jne..)
Mutta, koska tämä talo olisi täydellinen niin pohjaltaan kuin sijainniltaankin, olemme valmiit taistelemaan.

Myyjä lupasi avata makuuhuoneen seinän ja lattian. (Haju oli niinkin paikallista, että 50cm päässä ei haissut ollenkaan.) Sama keittiön kanssa, myyjä lupasi ottaa selvää mitä siellä alla on ja jättää paikat auki, jotta me voimme käydä ihmettelemässä niitä.
Ullakko ei sinäänsä ole ongelma, sen saa korjattua helposti ja suht edullisesti.
Alapohja sen sijaan on. Talossa on "tuulettuva alapohja". Jos pohja toimii, se toimii. Noin 50% tapauksista se ei kuitenkaan toimi ja pohjaan tiivistyy kosteutta; homeongelma on valmis.
Huomenna otammekin selvää pohjan korjauksesta; mikä olisi paras tapa ja mitä se maksaisi.
Tämän jälkeen ilmoitamme myyjälle uuden tarjouksemme. (Aikaisempi tarjouksemme ja allekirjoittamamme sopimus sisälsi siis ehdon, että me hyväksymme kuntotarkastuksen!)


Enitenhän tässä *ruma sana* ...ottaa päähän se, että kun kävimme katsomassa taloa, kysymyslistaan myyjä oli vastannut, ettei tiennyt talosta löytyvän mitään isompaa vikaa, mukaan lukien home- ja kosteusvauriot.
Tänään tarkastuksen jälkeen, käydessämme läpi löydöksiä, kävi kuitenkin sivulauseessa (ehkä vahingossa!) selväksi, että myyjä on tiennyt alapohjan kosteusongelmasta ja homeisista eristeistä koko kahden vuoden ajan, jonka on siellä asunut!

Sinänsä olemme toiveikkaita, että meidän tarjouksemme oli ainoa, jonka myyjä sai. Myyjällä olisi myös kiire päästä talosta eroon avioeron vuoksi.

Mutta, mutta. Loppuviikosta tiedetään taas enemmän. Onneksi lähisuvussa ja kaveripiirissämme on paljon taitavia ja asiansa osaavia ihmisiä, saamme ainakin totuudenmukaiset arviot kuluista ja korjausmahdollisuuksista!

Näin tänään.

(P.S. Tajusin tänään, että siivoaminen on minulle jonkinlaista terapiaa. Viime viikolla odottaessamme vastausta tarjoukseemme siivosin jännitykseeni. Lauantaina olin niiiiiiiin iloinen tarjouksen hyväksymisestä, että siivosin. Tänään, turhautuneena ja kiukkuisena; siivosin. Huhhei on muuten puhdasta tämän seikkailun jälkeen!)

8 comments:

Anonymous said...

Miettisin kyllä useammin kuin kahteen kertaan muuttamista lasten kanssa hometaloon! Jos ostatte sen tietäen homeista, olette kusessa, jos alatte sairastella. Sitäpä ei sitten enää niin vaan myydäkään! Menee rahat ja terveys vielä, jos oikein huonosti käy. Näitä tarinoita on vaan ihan liikaa.

jarna said...

Harmi, että unelmien talostanne löytyi hometta. En itse ikinä uskaltaisi muuttaa lasten kanssa tai ehkä muutenkaan hometaloon=/
Ikävästi viittaa mittaviin kosteusongelmiin, kun homeita on alapohjassa ja ullakolla, makuuhuoneessakin. Maalaisjärjellä ajattelisi, että koko talo olisi homerihmastojen kattama. Mutta minä en olekaan ammattilainen näissä jutuissa.

Suvie said...

Ei, emme ole muuttamassa hometaloon. Olemme vasta ottamassa selvää, mitä vaurioiden aiheuttajan poistaminen maksaisi ja vasta tämän jälkeen alkaisimme tutkia taloa niin homekoirien kuin homeisiin ja kosteusongelmiin erikoistuneiden erikoistuneiden ihmisten kanssa.
Kuten tässä, ja aikasemmassa postauksessani kerroin, emme ole ostamassa taloa hetken mielijohteesta, olemme etsineet jo neljä vuotta.
Ja kuten mainitsin, ympärillämme on paljon asiansa osaavia ihmisiä, tiedämme mihin olemme ryhtymässä.
Ja ei, emme muuttaisi taloon kahden lapsen kanssa ennen kuin kaikki vauriot olisi korjattu ja vielä tämänkin jälkeen tarkastuksia tulisi tehdä vähintään vuoden välein.

Suvie said...

Jarnalle melkein sama mitä tuossa yläpuolella kirjoitin, tarkastajan mielestä ongelma ei ole koko talossa vaan kyseessä on pienet alueelliset ongelmat, juurikin tuon alapohjan takia.
Tästä syystä otamme nyt selvää, millä tavalla asia olisi mahdollisesti korjattavissa ja millä hinnalla.

KESÄN LAPSI - MINNA said...

Pidän peukkuja, että unelmien talon saatte helposti korjattua ja pääsette muuttamaan uuteen kotiin! Vanhat talot kun ovat niin ihania.

jarna said...

Hieno juttu, että lähellänne on hyviä ammattilaisia. Olen kyllä lukenut juttujasi melko tarkkaan, joten en ole ollut siinä luulossa, että talon hankinta olisi päähänpisto=)
Tsemppiä, että kaikki jä'rjestyy parhain päin!

Suvie said...

Juteltuani äitini kanssa tuli ilmi, että heidän ostettua nykyisen talonsa n. 14v sitten, oli siellä ihan sama ongelma alapohjan kanssa. Heidän ratkaisunsa oli aukaista lattiat ja täyttää ne hiekalla ja betonilla ja hyvin on toiminut :)
Nyt ihmetellään vaihtoehtoja, tuo olisi tietysti yksi, mutta se tarkoittaisi lattioiden avaamista. Mietintämyssy silmillä saakka!

Suvie said...

Juu, se kohta oli enemmänkin tuolle anonymoukselle!
Toivotaan todellakin, josko jo viikonloppuna saataisiin jotain selvyyttä, viimeistään ensi viikolla!

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥