[Pepparspray]: SUOMI | FINLAND

5 May 2009

SUOMI | FINLAND

Suomen reissu takana päin. Hyvin sujui muuten, mutta eilen lentokentällä ei laukkuhihnalle ilmestynytkään meidän laukkua. Se oli nopean koneen vaihdon vuoksi jäänytkin Helsinkiin, rattaat tulivat kyllä perille. Laukku sitten saapuikin tänä aamuna itsekseen ja lentoasemalta körötteli taksilla kotiovelle. Ehdottoman hyvää ja ystävällistä palvelua saatiin, kiitos siitä!

Suomessa olimme melkein koko 10 päivää ulkosalla, pari päivää meni sisällä, vaatteita Elisalle ommellessa. En ole löytänyt mieleisiä kesävaatteita kaupoista, joten pakkohan niitä on sitten tehdä ihan oman maun mukaan ;)

Uusia sanoja ja lauseita matkan aikana tuli kuin tykin suusta. Heti menomatkalla lentokoneessa Elisa sanoi vieruskaverillemme "Moi moi", Helsingin lentokentällä tuli sana "rikki", Pikkusiskoni Axu-koiraa Elisa komensi kuin mikäkin torimuija "Akku tänne". Koiran kanssa leikkiessä tuli myös ensimmäinen sanan taivutus: "Akku menee" koiran lähtiessä juoksemaan; "Akku meni" koiran kadotessa talon taakse. Vanhat tutut "Mummo" "Ukki" "Anna" ja "Akku" olivat kyllä reissun kestosanastoa. Olen yrittäny jälkikäteen pitää listaa uusista sanoista ja lauseista , mutta huonolla tuloksella, ei niitä muista kirjata ylös sitä mukaa kun niitä tulee, varsinkin kun uusia tulee joka päivä. Tänäänkin Faffan luona "Cathrine" (lausutaan katriin), sekä kotona iltapuurolla "Äpple" (lausutaan eple)


Mutta, vaikka reissu olikin ihana, on myös aivan mahtavaa olla kotona. Täällä on puut jo lehdessä, kaikkialla ihanan vihreää. Viime viikolla oli kuulemma lämpötila noussut jopa +26°C:een! Tällä viikolla pitäisi käydä ostamassa parvekkeelle muutamia kesäkukkia, uutta parvekekalustoa suunnittelemme myös.

Tässä jotain kuvia viime viikoilta:Uudet nukenrattaat testissä.


Katutaiteilija.


Innostunut.


Palapelin kokoamista Axun kanssa.


Haravointia Anna-tädin kanssa.


Työläinen.


Halaus isomummulle!


Axu.


Kiikkaa!


No comments:

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥