[Pepparspray]: MYYTINMURTO: VAUVAROKKO

29 Sep 2010

MYYTINMURTO: VAUVAROKKO

Elisa siis sairasti vauvarokon viime toukokuussa, kolmen päivän korkean kuumen laskettua ilmestyi punatäpläistä ihottumaa ympäri kehoa. Tuolloin juttelimme miehen äitipuolen kanssa, sanoin, että samanlaisen kuumepiikin Elisa sai ollessaan 1½ vuotias, mutta näppylöitä en havainnut. Hän sanoi, että oma poikansa sairasti vauvarokon seitsemän kertaa. Muistin lukeneeni, että sen voi sairastaa vain kerran ja ajattelin hänen erehtyneen.
Tänään kuitenkin todistettiin hänen olleen oikeassa: Elisan iholle nousi punatäpläistä ihottumaa. Vauvarokko siis.
Googletin tietoa vauvarokosta, usealla sivulla mainittiin, että kerran sairastamisen jälkeen siihen saa elinikäisen immuniteetin, eikä näin voi sairastua uudelleen. Joillain sivuilla tätä ei kuitenkaan mainittu.


KORJAUS:
Kiitos Pieni Lintu.
Aloitin lapsen näppylöiden lähemmän tarkastelun ja
tosiaan vaikuttaa siltä, että tuo olisikin enterorokkoa.
Nyt on näpplylöitä ilmestynyt käsivarsiin,
punatäpläinen ihottuma rinnalta ja mahalta kadonnut.
Kurkkasin suuhun; sielläkin näyttäisi näppylöitä olevan.
Tämä onkin meille ihan uusi tuttavuus!


5 comments:

Pieni Lintu said...

Jaa-a. Oletko varma että se on vauvarokkoa, että ei esim. enterorokkoa tms.?

jarna said...

Huh, meillöä entero vei ekalla kerralla kynnet Nöpöltä, toisella kertaa oli lievempi. Enteroa voi sairastaa useamman kerran, virus nimittäin varioi, kuten saattaa vauvarokonkin virus tehdä.

TIINA said...

pikaista paranemista. <3

Pieni Lintu said...

Kurja tuo enterorokko varmaan, meillä sitä ei vielä ole tullut onneksi vastaan. Monilta vain olen kuullut että on kiusallisia ne näpyt varsinkin suussa kun ruokahalu menee kokonaan. :/

Anonymous said...

Jep, vauvarokon voi myös sairastaa uudelleen (tosin 7 kertaa aika mahdotonta jo käytännössä), kuten kaikki muutkin viruksen aiheuttamat sairaudet. Immuniteetin ne kyllä antavat, mutta vain silloista variaatiota vastaan.

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥