[Pepparspray]: VIHREÄMPI AAMU

17 Apr 2010

VIHREÄMPI AAMU

Mitä käy kun kaksivuotias herää ennen vanhempiaan? Hän etsii itselleen jotain tekemistä. Luovaa mieluiten. Maalattiin eilen illalla vesiväreillä, siitä varmaan se ajatus sitten lähtikin. Elisa kaivoi kaapista meidän nukkuessamme sormivärit. Vihreä osoittautui mieluisimmaksi (tai se oli ehkä ainoa jonka sai auki).

Herään siihen, että vessan hana on auki. Menen katsomaan; Elisa pesee itseään. Maalia oli joka puolella. Nähdessäni jalanpohjat aavistin pahinta ja lähdin pienelle kierrokselle. Pieniä vihreitä jalanjälkiä risteili pitkin poikin keittiön, olohuoneen, työhuoneen ja eteisen lattiaa. Työhuoneen lattialta löytyi valmis taideteos. Huh, ajattelin. Tämä olisi äkkiä siivottu. Autoin Elisa pesemään itsensä ja jostain syystä vilkaisin olohuoneeseen tarkemmin. Tv, kirjahylly, ikkunalauta, pöytä, kaiuttimet, seinät.... Pikkuinen taiteilijamme oli laajentanut teostaan sinne puolelle. Myöhemmin löysimme maalia vielä miehen tietokoneen päältä ja vessasta tietenkin. No, tulipahan ainakin alotettua lauantai reippaalla luuttuamisella.
Taiderikasta viikonloppua!

2 comments:

Mari said...

Todellista Taidetta !
Kiva ylläri vaan teille aamusella, hih! Onneksi meidän 2v. ei ole vielä päässyt noin yllättämään, mutta tuo on ollut jo tosiaan luovaa toimintaa ja sanoisinko laajaa luovaa toimintaa;). No nyt on varmaan koti puhdas..

Ylva said...

Oho, teilläkin asuu taiteilijaporukkaa...

No, täytyy se lapsen kädenjälki kodin sisustuksessa näkyä...vai? ;)
(Huono vitsi, tiedän.)

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥