[Pepparspray]: MAIDOTONTA RASVAUSTA JA ANTIBIOOTTEJA

29 Jan 2010

MAIDOTONTA RASVAUSTA JA ANTIBIOOTTEJA


Willan iho meni viime viikonloppuna niin pahan näköiseksi, että päätimme viedä pojan lääkäriin samalla kun tutkitutimme flunssan. Iho on ollut kuiva ihan syntymästä saakka, mutta enää eivät normaalit perusrasvat auttaneet. Lääkäri kirjoitti kahta eri kortisonirasvaa, toista kasvoille ja hiuspohjaan, toista vartalolle ja raajoihin. Tämä toistuu 2x päivässä viikon ajan, tämän jälkeen siirrytään yhteen kertaan. Kolmas rasva on pehmittävää ja sitä pitää levitellä 4x päivässä. Tämän lisäksi poika sai 10 päivän antibioottikuurin. Ja minä komennuksen maidottomalle ruokavaliolle. Toinen päivä menossa ja suklaata on jo kooooooova ikävä.
Nyt on toinen päivä myös rasvailussa ja Willan iho näyttää jo paljon paremmalta. Toisaalta toivon, että tähän kuivuuteen löytyisi syy, mutta toisaalta toivon, ettei se olisi maito. Ja sitten taas, jos se on maito, niin olisi sitten VAIN se maito. No, muutaman viikon päästä kokeillaan, kunhan iho on paremmassa kunnossa ensin. Ja neuvolassa alotetaan muidenkin ruoka-aineiden testit.

Pienen ihmettelyn jälkeen, sain aikaiseksi seuraavanlaisen aikataulun. Toimiva? Ei varmastikaan, tämä päivä mennään tällä ja ihmetellään. Huomenna sitten uudet suunnitelmat.

08:00 pehmittävä ja antibiootti
10:00 lääkerasva
12:00 pehmittävä
14:00 pehmittävä ja antibiootti
16:00 pehmittävä
20:00 lääkerasva ja antibiootti

Olen selannut netistä täysin maidottomia ruokia ja merkkejä. Otaly, Alpro Soya, GoGreen. Ja eilen löysimmekin Otalyn kermankorvikkeen kaupasta, sekä soijajogurttia ja maidotonta margariinia. Ehkä tämä tästä, totuttelua tämä tosin vaatii. Äsken lukaisin pakastepizzan tuoteselostuksen: "Ei maitoa, jeeee!", olin jo haukkaamassa kun tajusin, että onhan siinä sitä juustoa. Eli vinkkejä maidottomiin ruokiin ja elintarvikkeisiin otetaan mielellään vastaan! Ja miten pitkään teillä meni totutella uuteen ruokavalioon?

♥•♥•♥
Suklaa, Choklad, Chocolate, Xocolata,
Chocola, Czekolada, Cioccolata...
♥•♥•♥

13 comments:

Anonymous said...

Soijallekin voi sitten aika helposti allergisoitua. En osaa sua auttaa, mutta googlaa maidoton imetysdieetti, niin voit lukea kokemuksia.

Anonymous said...

Sama kokemus edellisen kommentoijan kanssa. Ja allergikkojen äitinä, valitettavasti se allergia on harvoin vain yhteen ruoka-aineeseen. Ja YLEENSÄ testeissä ei näy, koska pienten allergiat usein eri välittäjäaineisia kuin isommilla. Eli kokeilemalla tietää, ensin 'kaikkipois' -dieetti tyyliin possunliha plus peruna, ja sitten vilja kerrallaan ja marja kerrallaan lisää ruokavalioon, noin viikossa näkee. Ja jos tulee oireita, niin kokeilu alusta eri aineilla...

Siispä: VOIMIA ja sinniä!! Aikaa myöten oireilun saa kuriin kun syylliset ruoka-aineet tiedossa. Ja minulle oli allergisten vauvojen imetys hyvä dieetti, jos nyt jotain positiivista siitä :)

Äitiliini said...

www.erimenu.fi kannattaa kurkata :)

Meillä auttoi kortisoni todella nopeeta, vaikka tosin ei ollut ollenkaan noin hurjana iho. Ja meillä on jo kaikki ohikin (alle vuodessa) eli toivotaan pikaista ohimenoa :)

Sydämellä said...

Minulla on maidoton ruokavalio mutta kun olen aikuinen niin olen usein livennyt siitä ja aina ei saa ulkoilla esin maidotonta.
Mutta olen käyttänyt gogreeniä ja alpro soiya tuotteita niissä on monia hyviä juttuja .Paljon löytyy maidotonta ja kun teet itse saat pizzaakin kun jätät juuston pois maidotonta niin minä aina teen ja kun tilaa ravintolassa niin pyydän jättämään maidon pois.
Tiina

Tuatara said...

Sattumalta eksyin tänne. Taisi kohtalo johdattaa, kun me tulimme juuri allergiasairaalasta.
Kuopuksella todettii 4 1/2 kk iässä paha maitoallergia. Meillä tosin oli muitakin ruoka-aineita vältettävien listalla. Nyt pojan ollessa 4 v. käy maito jo kuumennettuna ja altistetaan pikkuhiljaa tuoretta. Ja muutenkin tilanne allergioiden osalta hyvä, iän myötä onneksi helpottanut paljon.
Toivottavasti teillä olisi vain pakkasen kuivattama iho, joka on mahdollisesti tulehtunut kun on niin kuiva ollut. Tai jos maidosta kiinni niin sitten vain se.
Oatlyn tuotteet on helppokäyttöisiä. Ja leivonnaisissa saa lisää kuohkeutta kun vaihtaa maidon vichyyn. Eineksissä on yllättävästikin maitoa, heraa tms. Kun itse tekee niin voi varmistua ettei ole maitoa. Ja iltapäiväkahvin kanssa kuningatarvohveleita (tai sitruunaa), ovat maidottomia (täytekeksit ei käy mutta noilla voi hyvin korvata).
Tsemppiä!!

tyttötiimi said...

Voi pientä, tuo on jo kovasti kipeä ja olo on sitä myöten kurja.

Mitäpä sitä äiti ei lapsensa eteen tekisi, suklaasta ehtii nauttia vanhempana tai mielummin alkaa tehdä itse maidotonta suklaata.Se on hyvää.Suosittelen =)

Jätä nyt kaikki einekset pois, se on parasta mitä voit lapsellesi tarjota niin pitkään kuin imetät. Maitoa on oikeasti aika tavalla kaikessa ellei ole tarkkana. Mitä enemmän raaka-ainelistaa paketissa löytyy sen varmemmin siinä on maitojohdannaisia. Toivottavasti hänellä ei ilmene vilja-allergiaa, se on pikkuisen haasteellisempi mutta helppo kun vaan opettelee lukemaan tuoteluetteloita.

Minusta maitoallergia on maailman helpoin allergia ja hyvällä säkällä siitä parantuu ajan kanssa.Meilläkin kymmenvuotias alkaa siitä selvästi parantua ja voi jo syödä kovaa juustoa. Monelle sopii tilamaito joka on käsittelemätöntä.

Jos haluat kysellä tai oikeita vinkkejä niin autan mielelläni. Voit käydä blogissani huhuilemassa.

Meillä on 4 maitoallergista lasta, joista nuorin liki 2-vuotias on myös vilja-allergikko. Kuopuksella onkin meistä kaikista terveellisin ja ravinteikkain ruokavalio, yritän pysyä itsekkin perässä.

Paranemisia toivottelen teille ja sinulle paljon jaksuja uuden ruokavaliosi kanssa. Äkkiä sinä opit.

Anonymous said...

Voi ei :(
Meilläkin maidotonta, tosin mun ei tarvii itellä rajottaa, kun rintamaidon kautta ei oireita tule, mutta korvikkeet ja maitoa sisältävät soseet/puurot on pannassa. Tytöllä tulee paukamia ja oksentaa parin tunnin sisään ruokailusta ja maito aiheuttaa... Meillä ei kyllä iho ole muuten mennyt pahaksi, mutta neuvolatäti eilen sanoikin, että meidän oireet ei ole niitä tavallisimpia maitoallergian oireita :( Ja kyllä, mekin toivotaan, että se on vain maito ja menis mielellään ohi suoliston kehittyessä.
-pynski

Anonymous said...

Ensi kertaa vierailulla täällä ja pakko laittaa heti viestiä. Näyttää tosi hurjalta pojan iho. Mutta onneksi lääkerasvaukset näyttää helpottaneen sitä.

Itse olen juuri aloittanut maidottoman imetysdietin ja suurena suklaan ystävänä etsin heti käsiini maidotommia versioita.. ELI Nestlen After eight ja Fazerin Wiener nougat. Niitä en tosin uskalaa paljoa syödä, jottei vauva saa suklaasta vatsan väänteitä. Ikää vasta 2kk.

Oatly ruokakerma on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi ruuan laitossa ja Yosa kaurajugurtit välipalana. Soijajuttuja välttelen juuri siitä syystä, että sekin voi olla allergisoivaa. Tänään löysin maidotonta ceddar-juustoa, joka meni lämpimissä voileivissä hyvinkin.

Tsemppiä ja muistathan että laktoositon ei tarkoita maidoton..
-Eeva-

Zallaah said...

voiei :( näyttää hei samalta kun mun nenä talvisin, en vaan jaksas itsellä etsiä mitään epäsopiva.. huoks.
koetappa sellaista foorumia kuin histamiini, sielta saa sikapaljon apua! musta se ainakin oli ihan korvaamaton paikka kun pinja oli vauva..

Saijja said...

Jaksamista!
Harmi et sulle ei voi antaa suoraa niit tuotteita mitä löytyy koska ei pakosti oo samoi. Suklaata nimittäin on kauheesti!!!
http://vegaani.antisankari.net/index.php
Katsoppa löytyykö tuolta jotain samoi mitä vois olla
http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/index.htm
Tuolta löytyy erillaisia ohjeita
http://www.elisanet.fi/puutteenpera/leivonta.html#suklaa
Tuossa suklaan himoon kakku.
http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/
Tuolta löytyy ruoka ja leivonta ohjeita

Zallaah said...

noh, suomessa on helppoa noita ostaa kaupasta kun näkee tuotteita suoraan jo etukäteen etsimällä, niin sulla on hyvää aikaa herkutella ja viedä kotiinkin saalista mukana ;)

Anonymous said...

Hei!
Sattumalta tulin tänne blogiin ja meillä perheen viidennellä lapsella oli syntymästä saakka iho vähän karhea ja parin viikon iässä näytti täsmälleen samanlaiselta kuin pojallasi. Itse tiesin sen johtuvan hyvin yleisestä Streptokokista, jota siis kannoin odotusaikana ja synnytyksessä se pääsi siirtymään tyttöön, muttei onneksi verenkiertoon. Mutta ihoon kyllä ja 8 viikon iässä vasta lääkärit uskoivat minua ja laittoivat tytön antibioottikuurille, sekä kortisonille ja tilanne helpotti tosi nopeasti. Tuo vain näytti niin tutulta että mietin josko tuon Streptokokin testaaminen vois tuoda apuja, päätellen siitä että iho on lääkkeiden kautta parempi. Jolloin siis syy tuskin on maidossa, tai missään allergiassa muutenkaan. Kuitenkin n. 80% synnyttäjistä kantaa tuota bakteeria huomaamattaan, joten se voisi myös käydä syyllisestä. Toivon mukaan helpotus löytyy, muistan kuinka kauhealta tytönkin iho tuntui ja toinen vain hymyili kun äiti oli melkein itku kurkussa :)

Anonymous said...

Hei!
Taitaa tulla vähän myöhässä jo tämä kommentti, mutta avomiehelläni on ollut syntymästänsä asti harvinainen ihosairaus (jonka nimeä en valitettavasti muista), joka siis on periytyvä. Lapsena hänen ihonsa oli todella kuiva kuten pojallasi ja hän kärsi siitä myös teinivuosinaan. Sairaus oli myös syy miksi hän sai vapautuksen armeijasta. Metsässä kun ei pahemmin herkän ihon kanssa ryömitä ja olla ilman suihkua ja rasvaamista. Sairaus kuitenkin onneksi kesyyntyy ajan myötä ja jo 20 vuotiaana hänellä ei enää pahemmin ollut ongelmia ihossa, kiitos kovan rasvauksen.

Toivottavasti syy löytyy! Rasvatkaa ihoa ahkerasti!

Post a Comment

Kiitos viestistäsi ♥